torsdag den 14. april 2011

Abrikos-muffins med flødeoste-topping
Jeg har fået en muffinsbog! Med masser af lækre opskrifter, specielt på frugtmuffins med alt muligt lækkert fyld. Så i weekenden skulle jeg da lige prøve én af opskrifterne af. Det blev til abrikos-muffins - jeg trængte til lidt en forandring fra de evigt klassiske chokolade eller blåbærmuffins...(ej okay, hvad er det lige jeg siger - dem bliver man jo aldrig træt af....Louise altså, styr dig lige!!).

Men altså, min kæreste og jeg havde en weekend, hvor vi ikke skulle noget som helst, himmelsk!

Vi kom hjem fra kursus/ferie i Miami forige mandag, og var i weekenden stadig helt rundt på gulvet af jetlag, så vi trængte virkelig til at slappe af, tror aldrig jeg har sovet så meget på én weekend.
Ferien var fantastisk. 30 grader og masser af sol, så blev varmet totalt igennem efter en laaang kold dansk vinter. Vi kørte en tur ned til Key West, og på vejen faldt vi over en fantastisk fiskerestaurant - der var simpelthen ikke det fra havet, de ikke havde. Jeg var dog ikke ligefrem sømandssulten, så jeg bestilte hvad jeg troede var en lille portion, men det har de selvfølgelig ikke i USA. Jeg fik kæmperejer (KÆMPErejer!!!) stegt i hvidløg og bagt med crab cake ovenpå. Fantastisk kombo!
Selve kurset var også ret fedt! Jeg arbejder jo på et PR bureau, og vi er medlem af et stort globalt netværk. Så jeg skulle over for at møde folk fra hele verden - og endte med at få rejsetips til Miami fra en Koreaner, der har boet der i flere år. Cool:)

Men nu kom jeg jo helt væk fra dét med muffins...

Her kommer opskriften:

Abrikos-muffins
16 stk i 'mellem-størrelse'

1 dåse abrikoser
90 g fuldkornsmel
210 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 æg
140 g brunt sukker
80 ml olie
240 g kærnemælk
45 g hvidt sukker
65 g blødt smør

Flødeost og flormelis til glasur

1) Lad abrikoserne dryppe af i en si og skær dem i små stykker.
2) Fuldkornsmel, 140 g hvedemel, bagepulver og natron blandes sammen.
3) Ægget piskes. Tilsæt sukker, olie, kærnemælk og abrikosstykker og rør det forsigtigt sammen med æggene. Melblandingen tilsættes, og det hele røres sammen.
4) Hæld dejen i 16 muffinforme.
5) Det resterende mel, hvid sukker og blødt smør æltes sammen til en slags remonce, der fordeles over dejen.
6) Bages ved 180 C i cirka 25 minutter.

Bland flødeost og flormelis sammen - jeg gjorde det lidt på slump, så kan ikke angive mængder... Put glasur på de lune muffins lige inden de serveres.

PS: Der stod i opskriften, at der skulle 2 tsk kanel i. Det havde jeg ikke, så jeg brugte kardemomme i stedet for. Det skal man ikke gøre...! Men er man vild med kanel, kan man jo bare komme det i. Jeg kunne også forestille mig, at det ville være lækkert, hvis man skiftede fuldkornsmelet ud med kokosmel.

2 kommentarer:

 1. Kæmperejer med crabcake - ren win-win :-D

  Kommer der billeder af maden fra Jeres tur?

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej Birthe. Det var virkelig også totalt yummy! Har dog desværre ikke billeder af det, vores kamera løb tør for strøm...(Det var min kærestes skyld, udelukkende!!). :)
  /Louise

  SvarSlet