onsdag den 8. april 2009

Gulerodsboller

Disse gulerodsboller har altid været min mors yndlingsbrød, og jeg har duftet dem i køkkenet gennem hele min barndom. Det var skønt at komme hjem fra skole til duften af hjemmebagt brød, og senere lærte jeg også selv at bage dem. De stammer oprindeligt fra en af Karoline kogebøgerne, men har gennem årene i min mors køkken gennemgået et par forbedringer:


1/2 dl. olie
4 dl. mælk
1 dl. tykmælk, creme fraiche eller andet surmælksprodukt
50 g. gær
1 æg
2. tsk salt
2 tsk. sukker
2 revne gulerødder
50 gram hvedeklid
100 g. durummel
1 dl. solsikkekerner
700 g. hvedemel

Olie og mælk varmes i en gryde og hældes derefter over i en skål. Tykmælk blandes i, og gæren opløses i blandingen. Æg, salt, sukker, gulerødder, hvedeklid, durummel og solsikkekerner blandes i. Til sidst æltes melet i blandingen.
Hæver i ca. 1 time og formes til ca. 20 boller. Efterhæver 20 minutter.
Bages ca. 20 minutter ved 200 grader.

Uhmmm - duften af hjemmebag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar