Opskriften fandt jeg i magasinet Mad, så jeg kan desværre ikke selv tage æren for den - men jeg kan i hvert fald dele den:
300 g mørk chokolade (jeg brugte én med et kakaoindhold på 80%)
150 g smør
6 æg
60 g sukker
Smelt chokolade og rør sukkeret i. Sådan noget skal jo egentlig smeltes over vandbad, men jeg gjorde det altså i en tykbundet gryde ved laveste temperatur. Pisk æggeblommer skummende med 20 g sukker og vend det i chokolademassen. Pisk hviderne stive med de sidste 40 g sukker og vend det forsigtigt i massen. Læg bagepapir i en springform og bag kagen 20 min ved 180 C.
Kagen skal stå i køleskabet minimum 6 timer - jeg lavede den bare aftenen før jeg skulle servere den.
Chokoladecreme:
100 g mørk chokolade
40 g smør
Smelt chokolade og smør, og lad det køle ned til det skal bruges. Du skal ikke stille det i køleskabet, så bliver det alt for stift!
Pynt:
150 g chok
Kagepynt, fx kandiserede violer eller små sukkerkugler
Smelt chokolade og smør den tyndt ud på et stykke bagepapir. Drys pynt ovenpå, mens chokoladen stadig er blød. Køl det ned i køleskabet (jeg troede det kunne køles ned ved stuetemperatur, og det gik altså slet slet ikke...).
Gør kagen klar til servering: Smør creme ovenpå kagen, knæk chokoladepladen i store stykker og læg ovenpå. Tadaaaa! Så er kagen klar!
Jeg lavede en lækker brombæris til - se opskrift i morgen. Men jeg kunne også sagtens finde på at købe en god vanilleis til og måske nogle friske bær - mums!
Mmm den chokokage ser himmelsk ud :-)
SvarSletTak for det - den var også ret populær:) Jeg tænker man også kan lave 'pladerne' med hvid chokolade, det tror jeg kunne være rigtig fint.
SvarSlet