mandag den 25. oktober 2010

Brombær-is

Mmmmm - smagen af sommer, sol og varme kan man virkelig godt bruge lidt af her i efterårskulden. Og hvad er bedre end en cremet is med en helt fantastisk smuk, rød farve?

Opskriften på is er den grundopskrift, jeg bruger på næsten al slags is - jeg har nemlig ingen ismaskine (selvom den står højt på ønskelisten), og med denne opskrift bliver den altid god alligevel. Så blander jeg bare det fyld i, jeg lige har lyst til - denne gang brombær fra fryseren, der blev plukket i haven mens solen endnu stod højt på himlen.

Brombær-is:

4 æggeblommer
100 + 90 g sukker
1/2 liter piskefløde
400 g brombær

Kog brombær og de 100 g sukker op i en gryde - lad koge cirka 5 minutter og køl blandingen af.

Pisk æggeblommer og de 90 g sukker hvidt. Pisk fløden stiv - vend det med let hånd i æggemassen.



Vend til sidst de afkølede bær i massen, kom i en beholder og stil i fryseren. Det tager cirka 6 timer om at fryse.

Server isen med friske bær eller en lækker chokoladekage - super lækkert og også ret nemt!

PS: Der er til 4-6 personer, afhængig af hvad man serverer til.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar