onsdag den 27. oktober 2010

Valnøddeboller

Egentlig er jeg ikke så vild med valnødder, men i brød og boller synes jeg sjovt nok de smager fantastisk!
Her er en opskrift, som er super god:

Valnøddeboller:

200 g hvedeklid
200 g durummel
100 g solsikkekerner
100 g valnødder
5 dl vand
2 dl fromage frais
1 æg
50 g gær
1 dl olie
2 tsk sukker
2 tsk salt
Hvedemel (jeg vejer normalt ikke melet, når jeg bager, men fylder bare på til dejen har den rette konsistens...)

1) Hak valnødder groft.
2) Bland youghurt og varmt vand, og oplæs gæren heri.
3) Bland resten af ingredienserne i.
4) Lad hæve til dobbelt størrelse - cirka 1/2 - 1 time.
5) Form bollerne - der bliver cirka 32 stk.
6) Lad bollerne efterhæve i cirka 30 min.
7) Pensel bollerne med sammenpisket æg.
8) Bages cirka 12-15 minutter ved 200 C (varmluft)

Mmmm...friskbagte boller - spises gerne med et tykt lag smør:)

Tip: Vask hænderne i koldt vand, når du bager gærdej - så er det meget nemmere at få af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar