Her er en opskrift, som er super god:
Valnøddeboller:

200 g durummel
100 g solsikkekerner
100 g valnødder
5 dl vand
2 dl fromage frais
1 æg
50 g gær
1 dl olie
2 tsk sukker
2 tsk salt
Hvedemel (jeg vejer normalt ikke melet, når jeg bager, men fylder bare på til dejen har den rette konsistens...)
1) Hak valnødder groft.
2) Bland youghurt og varmt vand, og oplæs gæren heri.
3) Bland resten af ingredienserne i.
4) Lad hæve til dobbelt størrelse - cirka 1/2 - 1 time.
5) Form bollerne - der bliver cirka 32 stk.
6) Lad bollerne efterhæve i cirka 30 min.
7) Pensel bollerne med sammenpisket æg.
8) Bages cirka 12-15 minutter ved 200 C (varmluft)

Tip: Vask hænderne i koldt vand, når du bager gærdej - så er det meget nemmere at få af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar