søndag den 31. oktober 2010

Salade de chevre

Denne salat er en af de mest enkle og samtidig mest lækre spiser - en absolut livret! Jeg laver den både som hovedret og som forret, bare i en lidt mindre portion. Min opskrift er fra min tid som tjener på et fransk brasserie (i Århus:)).

Salat med varm gedeost:

En rulle gedeost - man kan få en stor rulle i Metro, men ellers kan man købe en af de små i Føtex og så bare lave flere)
Toastbrød
Akacie honning
Timian - frisk eller tørret
Krølsalat - eller andet grøn salat
Valnødder
Balsamico reduktion (lav den selv eller køb en færdig, fx Princip Glace)

Sådan gør du:

1) Skær toastbrød i samme form som osten og rist den i ovnen.
2) Smør et tyndt lag honning på osten og drys med timian.
3) Anret en tallerken med salat og dryp med balsamico reduktion.
4) Læg osten på toastbrødet og gril det i ovnen ved højeste temperatur - det skal tages ud, lige inden det smelter.
5) Læg brød og ost ovenpå salaten - pynt til sidst med valnødder.

Fantastisk salat, der smager endnu bedre med et glas koldt hvidvin.


2 kommentarer:

  1. Hej Louise

    jeg synes at det er en super hjemmeside med masser af inspiration. har aldrig prøvet at smage gedeost men vil gerne købe en og ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre for jeg er bange for at det ikke er min smag. hvad smager gedeost af?

    hilsen anonym

    SvarSlet
  2. Hejsa.
    Mmmm, gedeost smager fantastisk, men det er svaert lige at sige hvad det smager af...Der er ikke andet for, end at du maa koebe et lille stykke og smage paa det. Jeg synes det smager godt smeltet, fx ovenpaa pizza, men det er ogsaa super laekkert hvis det piskes med creme fraiche og haeldes ovenpaa en salat som en slags dressing.
    God fornoejelse med det!
    Kh Louise

    SvarSlet