tirsdag den 16. november 2010

Lises ostekage

Jeg har aldrig prøvet at lave en traditionel ostekage - jeg har det bare ikke helt godt med husblas... Men denne ostekage, der stammer fra min veninde Lise, er supernem og rigtig god til mange gæster. Der skal frugt på toppen, og her kan man bruge hvad man lige har lyst til. Bananer i skiver, friske bær, mandariner eller andet godt.

Ostekage:


1/2 pakke digestive kiks

1 spsk sukker

100 g smør

200 g flødeost naturel

150 g flormelis
2,5 l piskefløde

2 tsk vanillesukker
Frugt til at pynte kagen


Digestive knuses i en plastikpose. Sukker og smør smeltes sammen i en gryde, og blandes herefter sammen med de knuste digestives. Massen puttes i en tærteform. Flødeost, flormelis og vanillesukker blandes sammen til den er lind. Piskefløden piskes forsigtigt. Flødeosteblandingen vendes i piskefløden - også forsigtigt, så luften ikke bliver 'mast' ud. Massen fordeles herefter på kiksebunden. Skal gerne stå koldt i nogle timer inden servering - den kan med fordel laves om formiddagen - og kiksebunden allerede aftenen før. Inden servering lægges frugt på toppen.

















































Tip: Cremen bliver ikke nær så stiv som ved en traditionel ostekage, så det er en god ide at lave den i en tærteform (og ikke fx en springform), så kagen kan serveres direkte i formen og ikke skal tages ud først. Jeg lavede kagen til 18 personer - lavede en dobbelt portion og pyntede den ene med brombær og den anden med mandarinbåde.

Mmm - tak for opskriften Lise! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar