Ostekage:
1/2 pakke digestive kiks
1 spsk sukker
100 g smør
200 g flødeost naturel
150 g flormelis
2,5 l piskefløde
2 tsk vanillesukker
Frugt til at pynte kagen
Digestive knuses i en plastikpose. Sukker og smør smeltes sammen i en gryde, og blandes herefter sammen med de knuste digestives. Massen puttes i en tærteform. Flødeost, flormelis og vanillesukker blandes sammen til den er lind. Piskefløden piskes forsigtigt. Flødeosteblandingen vendes i piskefløden - også forsigtigt, så luften ikke bliver 'mast' ud. Massen fordeles herefter på kiksebunden. Skal gerne stå koldt i nogle timer inden servering - den kan med fordel laves om formiddagen - og kiksebunden allerede aftenen før. Inden servering lægges frugt på toppen.


Tip: Cremen bliver ikke nær så stiv som ved en traditionel ostekage, så det er en god ide at lave den i en tærteform (og ikke fx en springform), så kagen kan serveres direkte i formen og ikke skal tages ud først. Jeg lavede kagen til 18 personer - lavede en dobbelt portion og pyntede den ene med brombær og den anden med mandarinbåde.
Mmm - tak for opskriften Lise! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar