fredag den 19. november 2010

Mormors lagkage

Min mormor laver jordens bedste lagkage - intet mindre! Sød, blød og cremet, lige som den skal være. Og så er den virkelig nem at tilberede og bliver absolut kun bedre af, at den får lov at trække nogle timer i køleskabet inden den serveres.

Mormors lagkage:

3 lagkagebunde
Makroner
0,5 + 2,5 l piskefløde
400 g jordbær eller hindbær (friske eller frosne)
sukker efter smag
flormelis

How to:
Pisk 0,5 l fløde til skum. Blend bærrene og vend dem i flødeskummet. Smag til med sukker - hvor meget afhænger af, hvor søde bærrene er i forvejen.

Læg først knuste makroner i et dækkende lag efterfulgt af et tykt lag bærskum på nederste bund. Gør det samme med bund nummer to.
Bland en hvid glasur af flormelis og vand og smør et tykt lag øverst på lagkagen. Pisk resten af fløden og pynt kagen som du har lyst. Har du et par bær tilbage, ser det fint ud at lægge dem på toppen.

Det er ren nostalgi - smager fantastisk med varm kakao til!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar