tirsdag den 7. december 2010

Fiskesuppe med karry

I lørdags serverede min veninde Jane den lækreste fiskesuppe til forret. Mmm, den var god! Synes tit det er lidt svært at finde på nye opskrifter med fisk, men den her er virkelig god - for ikke at tale om nem og sund, og det er jo også vigtigt her i december, hvor jeg i hvert fald har tendens til at proppe mig med marcipan og chokolade:)

Jeg har nu forsøgt at efterligne opskriften, som hun har fundet på togangeomugen.dk. Har lige ændret lidt på den, men ellers passer det vist meget godt:

Fiskesuppe med karry og kokosmælk
2-3 personer

2-3 gulerødder
1 stort løg
2 fed hvidløg
karry efter smag
salt & peber
saft fra 1/2 lime
0,75 dl fiskeboullion (man kan også bruge grøntsagsboullion)
1 ds kokosmælk light
200 g rødspættefilet
6-8 store, sorte tigerrejer med skal
1 æble

1) Snit gulerødder, løg og hvidløg fint. Svits det i en gryde i en smule olie sammen med karry. 2) Hæld boullion og kokosmælk ved, og kog op.
3) Skær fisken i små stykker, og kom den og rejerne i suppen. Lad det simre et par minutter, til fisken er mør og rejerne er blevet lyserøde.
4) Smag til med salt, peber og limesaft.
5) Pynt med æble skåret i små tern.


Super nemt, hurtigt og virkelig lækkert! Og så er varm suppe jo ikke det værste man kan få her i kulden:)

2 kommentarer:

  1. Uhm, den supper lyder godt nok lækker. Karry + kokosmælk - så kan det ikke gå galt :)
    Kh Nadia / foodfanatic

    SvarSlet
  2. Hej Nadia - ja, det er altid en sikker kombi:)

    SvarSlet